DanaNewsletter 2016-009

30. November 2016

2016-009_178px

Danapak Flexibles træder ind på tobaksmarkedet

Danapak Flexibles er med succes trådt ind på tobaksmarkedet med laminater til tobaks-poser og inner-liner til cigaretpakker. Danapak Flexibles har know-how og erfaring i både solventfri og solventbaseret laminering, samt extrusionlaminering til mejeri-, fødevare- og pharmamarkederne.

Rækken af kombinationsmuligheder af polymerfilm, aluminium og papir har gjort det muligt at træde ind på tobaksmarkedet både i Europa og oversøisk. Behov og krav til egenskaber i forbindelse med pakning af tobak i poser og pakker varierer fra land til land, ligesom krav til laminatets barrieregenskaber afhænger af klimaet eller den specifikke kvalitet af tobakken.

På grund af high-speed produktion indenfor tobaksmarkedet er kravene til emballagespecifikationerne meget høje med hensyn til friktion og foldeegenskaber, kombineret med høje krav til vandgennemgang, lys- og iltgennemgang.

Vores Product Technology Centre har udviklet en række nye specifikationer til tobaksmarkedet, der kan justeres og tilpasses hver enkelt tobakskunde, afhængig af kravene til barriereegenskaber, produktionslinie og klima.